top of page

Στην Τζενεράλε Διδάσκουν

ΜIXAΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

1.jpg
  • Facebook
  • Instagram

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με υποτροφία το 2009 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο θέατρο - Βασίλης Διαμαντόπουλος» .

ΘΕΑΤΡΟ Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Τάκη Τζαμαριά, Σίμο Κακάλα, Κίρκη Καραλή, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Γιάννη Μόσχο, Θωμά Μοσχόπουλο, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Τάσο Ράτζο, Πέμη Ζούνη, Σωτήρη Χατζάκη, Γιώργο Παλούμπη, Γιάννη Βούρο, Γλυκερία Καλαϊτζή, Αναστασία Κουμίδου, Ισίδωρο Σιδέρη, Νίκο Βουδούρη, Έφη Δρόσου, Σοφία Καρακάντζα, Αντώνη Καλογρίδη, Γιάννη Ιορδανίδη, στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Κ.Θ.Β.Ε. , στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, στο Δη.Πε.Θε. Βέροιας, στο Θέατρο Πόρτα, κ.α.

Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Αιολική Γη», «Αίας», «Ποντικοπαγίδα», «Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη», «Η αρχή του Αρχιμήδη», «Γιανούλα η κουλουρού», «Η πόλη», «Καντίντ ή η αισιοδοξία», « Η δίκη του Κ», «Αγγέλα», «Ο Γλάρος», «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», «Η αρρώστια της νιότης», «Παραμύθια στο ασανσέρ», «Βυσσινόκηπος», «Ειρήνη», «Το όνειρο του σκιάχτρου», «Η όπερα του ζητιάνου», «Ορφέας Vision», «Αθώοι ψεύτες», «Τρεις αδελφές», «Το σκλαβί», «Σε εσάς που με ακούτε», «Αντιγόνη», «Ματωμένος γάμος», «Λεωφορείο ο πόθος».

Έχει σκηνοθετήσει και διασκευάσει τις παραστάσεις: «Dybbuk», «Tα Χριστούγεννα του μπαρμπα- Ιωσήφ», «Στον καθρέφτη του χρόνου ρέουν οι λέξεις διαυγής» και ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ» σε σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη.

Στην τηλεόραση έχει πάρει μέρος στις σειρές: «Σώσε με» σε σκηνοθεσία Πιέρου Ανδρακάκου, «Φλόγα κι Άνεμος» σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζη «Σκοτεινή Θάλασσα» σε σκηνοθεσία

Γρηγόρη Καραντινάκη, στην «Επιστροφή» και στην «Εκδρομή» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη, στο «Μ+Μ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιόυ και στο «Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη.

 

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία “Holly Emy” σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού και στη ταινία “Bricklayer” σε σκηνοθεσία Renny Harlin.

 

Το 2016 έως το 2018 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Το 2011 - 2014 δίδασκε υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι «ΛΟΓΕΙΟΝ» και το 2015 στο «Κyklos Art Studio», καθώς και στις Δραματικές Σχολές Ίασμος και Σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος το 2016 - 2018), στην Ανωτέρα Δραματική σχολή Ανδρέας Βουτσινάς το 2019 και στο Θέατρο των Αλλαγών το 2019 - 2021. Το 2021 ίδρυσε το «τΖΕΝεράλε Acting Studio by Μιχάλης Συριόπουλος». Ένα θεατρικό εργαστήρι για όσους αγαπούν την τέχνη της υποκριτικής.

 

Τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την παραστάση «Καντίντ ή η αισιοδοξία» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και για την παράσταση «Η πόλη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Υποψήφιος Β'Αντρικού Ρόλου στα βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Ίρις.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ

Σπούδασε Θεατρολογία και Δραματολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών όπου αποφοίτησε το 2015 και στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κούν» όπου αποφοίτησε το 2018.

 

Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Β.P.M» με έδρα την Αθήνα. Συμμετείχε στις παραστάσεις:

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» παραγωγή ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους (Βάγκνερ Χάουαρντ) 2021, «Ένας ευγενικός νεαρός που φαινόταν ηλίθιος και δεν είχες κανένα λόγο να τον φοβάσαι» παραγωγή Θέατρο Tempus Verum, σε σκηνοθεσία B.P.M (Ντε Κοκ) 2019, «Festen» παραγωγή Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν (Κρίστιαν) 2018, «Το ξενοδοχείο των δύο κόσμων» (Ιούλιος) και «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» (Λαμπέρτο) παραγωγή Θέατρο Γραμμές 2014, «Ερωτική Ρωγμή» παραγωγή Θέατρο Αγορά (Κρίστοφερ) 2014 , «Ο Άγιος Βασίλης είναι σκέτη λέρα» παραγωγή Θέατρο Αντίμετρο (Σαμάνθα) 2015.


Σκηνόθετησε τις παραστάσεις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου, Αθήνα 2019 και το έργο «Η Κρεμάστρα» της Ελένης Λαδά, σε παραγωγή Act
Theater, Πάτρα 2014.

 

Συνεργάστηκε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στην παράσταση «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση» 2019. Τιμήθηκε με βραβείο απο την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας» (2018).

2.jpg

ΙΩΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Asimakopoulou.jpg

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου είναι απόφοιτη της Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας». Έχει εκπαιδευτεί δίπλα στον Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στο «Σύστημα» του Στανισλάφκσι και την «Μέθοδο» του Actor Studio. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής στη τεχνική Meisner με τον Κίμωνα Φιορέτο και Αρχαίου Δράματος με τον Γιάγκο Ανδρεάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής αγωγής με την Ρόζα Πουλημένου, την Μίρκα Γεμεντζάκη και τον Κώστα Χατζηδημητρίου.

 

Στη τηλεόραση εχει συμετάσχει και πρωταγωνιστήσει στα έργα: «Η Φαμίλια» «Το Σόι σου», «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο», «Σώσε με» κ.α και στο Θέατρο στα έργα: «8 γυναίκες κατηγορούνται», «Κατά φαντασίαν ασθενής», «Alarms», «Το παράξενο ζευγάρι», «Οι δίκαιοι» κ.α.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΛΛΟΥ

Lallou.jpg

Η Κωνσταντίνα Λάλλου είναι: Ηθοποιός (Ανώτερη Δραματική Σχολή Α. Βουτσινάς - αριστούχος), δασκάλα χορού - χορογράφος - χορεύτρια (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Α. Καφαντάρη), απόφοιτη Φιλολογίας ( Α.Π.Θ.),  πιστοποιημένη Δασκάλα γιόγκα στο yoga & budo center. Έχει παίξει σε παραστάσεις όπως : « Με την πένα σπαθί», «Τρείς αδερφές», «Σε εσάς που με ακούτε», «Ηλέκτρα», «Τουραντώ», « ‘Αννυ», «Κάστρο της ωργιάς», «Όπερα του ζητιάνου», «Αρχοντοχωριάτης», κ.λ.π. Έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες όπως: Παπακωνσταντίνου, Καλαιτζή, Καραντινάκης, Καλατζόπουλος, Χατζηβασιλείου, Κουμίδου, κ.α. Έχει διδάξει: Σύγχρονο, Μπαλέτο, Κίνηση για ηθοποιούς, jazz - μιούζικαλ, Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι και Αυτοσχεδιασμό σε διάφορες ομάδες και σχολές όπως: Ωδείο Β. Ελλάδος, Α. Βουτσινάς, Χ.α.ν.θ., Φάμπρικα, Kabeiria, improvibe, θεατρικό εργαστήρι Μ.Συριόπουλου, κ.α.), σε ενήλικες αλλά και σε παιδικά - εφηβικά τμήματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό συνδυάζοντας χορό & θέατρο. Παραδίδει η ίδια σεμινάρια με αυτήν τη βάση: Τον Νοέμβρη του 2019 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριό της με τίτλο «Dance impro» - αυτοσχεδιασμός για όλους, στη σχολή «improvibe». Το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε το σεμινάριο για ηθοποιούς «Συν(γ)-κινώ», ενώ τον Μάιο του 2022 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο χορευτικού αυτοσχεδιασμού «Dance improv w / dj» στη σχολή kabeiria. Έχει χορογραφήσει για θεατρικές παραστάσεις (σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πάτρας, θέατρο Μ.Μερκούρη, κ.α.).  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, θεάτρου, σωματικού θεάτρου, χοροθεάτρου, ρυθμού - body percussion, φωνητικής, κ.α. Δουλεύει ως ηθοποιός από το 2006. Χορογραφεί και διδάσκει από το 2012.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Oikonomou.jpg

Ο Γιάννης Οικονόµου γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε στο Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων στο τµήµα Μαθηµατικών. Είναι αριστούχος απόφοιτος της σχολής του Θεάτρου των Αλλαγών, µε µεταπτυχιακή υποτροφία στο Giles Foreman Centre for Acting του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στην σωµατική έκφραση παρακολουθώντας σεµινάρια σωµατικού θεάτρου µε την Ασπασία Μηλιαράκη και τους Art Vouveau. Συµµετείχε στην παράσταση σωµατικού θεάτρου «Emotions Project» στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στην παράσταση «Η Σηµασία να Είναι Κανείς Ειλικρινής» στο Studio Μαυροµιχάλη και στην παράσταση «Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα» στο Αγγέλων Βήµα. Είναι µέλος της θεατρικής οµάδας Dream Clinic µε την οποία κέρδισε τη 2η θέση στο 2ο Adapt Festival στο Tempus Verum - Εν Αθήναις, παρουσιάζοντας το δικό του έργο µε τίτλο «Κανόνες Ενός Κόσµου».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΖΙΑΝΝΗ

Tzianni.jpg

Η Δήµητρα Τζιάννη γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Η/Υ και στη συνέχεια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει ασχοληθεί µε video editing και animation για την αναπαράσταση µαθηµατικών και φυσικών φαινοµένων. Η σειρά βίντεο Plato, Poincare, and the enchanted dodecahedron έχει δηµοσιευτεί στο Math Horizons.

 

Είναι απόφοιτος της σχολής του Θεάτρου των Αλλαγών 2021 και έχει λάβει την υποτροφία Βαγγέλης Γιακουµάκης για το In.F.o.Ma.T 2018. Από το 2013 έως το 2017 συµµετείχε σε πολυάριθµες παραστάσεις στην θεατρική οµάδα του Δήµου Αµαρουσίου µε δάσκαλο τον Αντώνη Περπινιά και στην παράσταση Η µικρή µας πόλη µε τη οµάδα «Τέχνη και Δράση», Θέατρο Αλεξάνδρεια.

 

Έχει παρακολουθήσει µαθήµατα υποκριτικής µε τους Ευδόκιµο Τσολακίδη, Βίλια Χατζοπούλου, Μιχάλη Συριόπουλο, Χάρη Φραγκούλη, Μιχάλη Γεωργίου, Γιώργο Συµεωνίδη και Βασίλη Μαυρογεωργίου, µαθήµατα φωνητικής µε τους Γεωργία Ανέστη, Βαγγέλη Αγγελάκη και Περικλή Μοσχολιδάκη και σωµατικού θεάτρου µε τις Ασπασία Μηλιαράκη, Κατερίνα Δρακοπούλου και τους Art Vouveau. Έχει συµµετάσχει στο σεµινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού µε τη Μαντώ Κουρετζή στο Σχολείο Παιχνιδιού, και στις οµάδες Hoop It και Athens Boogie

bottom of page