Στην Τζενεράλε Διδάσκουν

ΜIXAΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με υποτροφία το 2009 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο θέατρο - Βασίλης Διαμαντόπουλος» .

 

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Κίρκη Καραλή, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Γιάννη Μόσχο, Θωμά Μοσχόπουλο, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Τάσο Ράτζο, Πέμη Ζούνη, Σωτήρη Χατζάκη, Γιώργο Παλούμπη, Γιάννη Βούρο, Γλυκερία Καλαιτζή, Αναστασία Κουμίδου, Ισίδωρο Σιδέρη, Νίκο Βουδούρη, Έφη Δρόσου, Σοφία Καρακάντζα, Αντώνη Καλογρίδη, Γιάννη Ιορδανίδη στο φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Κ.Θ.Β.Ε. , την  Πειραματική Σκηνής της Τέχνης, το Δη.Πε.Θε. Βέροιας, το Θέατρο Πόρτα κ.α.

 

Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Ποντικοπαγίδα», «Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη», «Η αρχή του Αρχιμήδη», «Γιανούλα η κουλουρού», «Η πόλη», «Καντίντ ή η αισιοδοξία», « Η δίκη του Κ», «Αγγέλα», «Ο Γλάρος», «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», «Η αρρώστια της νιότης», «Παραμύθια στο ασανσέρ», «Βυσσινόκηπος», «Ειρήνη», «Το όνειρο του σκιάχτρου», «Η όπερα του ζητιάνου», «Ορφέας Vision», «Αθώοι ψεύτες», «Τρεις αδελφές», «Το σκλαβί», «Σ' εσάς που με ακούτε», «Αντιγόνη», «Ματωμένος γάμος», «Λεωφορείο ο πόθος». 

 

Έχει σκηνοθετήσει και διασκευάσει τις παραστάσεις: «Dybbuk», «Tα Χριστούγεννα του μπαρμπα-Ιωσήφ», «Στον καθρέφτη του χρόνου ρέουν οι λέξεις διαυγής» και ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ» σε σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη.

Στην τηλεόραση έχει πάρει μέρος στις σειρές: «Επιστροφή», «Εκδρομή» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη, «Μ+Μ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιόυ και «Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Holly Emy» σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού.

Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι «ΛΟΓΕΙΟΝ» (2011-2014), στο «Κyklos Art Studio» (2015), στις Δραματικές Σχολές Ίασμος και Σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος ( 2016-2018) , στην Ανωτέρα Δραματική σχολή Ανδρέας Βουτσινάς ( 2019) και στο Θέατρο των Αλλαγών ( 2019-2021). Το 2016 έως το 2018 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την παραστάση «Καντίντ ή η αισιοδοξία» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και για την παράσταση «Η πόλη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Το 2021, ίδρυσε την τΖΕΝεράλε Acting Studio.

  • Facebook
  • Instagram
received_1629340683934008.png

ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, και στο Παν/μιο του Maastricht στην Ολλανδία (Master Arts and Heritage: Policy, Management & Education), αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Ιάκωβος Καμπανέλλης"(2012). Εργάστηκε ως θεατρολόγος στην ιδιωτική (Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, ΙΕΚ ΑΚΜΗ) και δημόσια εκπαίδευση και ως υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής σε θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Έχει κάνει σπουδές πιάνου και μουσικής. Είναι μέλος της γυναικείας χορωδίας “Chóres” της Μαρίνα Σάττι και της πολυφωνικής χορωδίας “String Theory” του Γιώργου Πατεράκη.

 

Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις (ενδεικτικά): “Το Σκλαβί”_ σκηνοθ. Θ.Μοσχόπουλος/Σ.Πάσχου (2018-2020_ Θέατρο Πόρτα), "Η Απαγωγή της Τασούλας” _ σκηνοθ. Κων/νου Μάρκελλου, This Famous Tiny Circus _ Θέατρο Σταθμός (Απρίλιος-Οκτ. 2019), “Καντίντ ή η Αισιοδοξία”, “H Δίκη του Κ” και “Ένας Δράκος μα ποιος Δράκος” σε σκηνοθ. Θ.Μοσχόπουλου (2016-18_Θέατρο Πόρτα), “Ερωφίλη” _σκηνοθ. Μάξιμος Μουμούρης (Αισχύλεια 2015), “Βασιλιάς Ληρ”_ σκηνοθ. Γ. Παπαγιάννης (2014_ Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν), “Επιτάφιος”_ σκηνoθ. Α.Μπρούσκου, Π.Μπουζούρη (Ιούλιος 2012_ Kunsthalle Athena) κ.α.

 

Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις:

“Ερωτόκριτος”, B.Κορνάρου (Παιδική Σκηνή Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου 2019-20), “Ο Έμπορος της Βενετίας”, W.Shakespeare (Παιδική Σκηνή Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου 2018-19), “Τα όνειρα του Αϊνστάιν”, A. Lightman (Θέατρο του Νέου Κόσμου 2017), “Πολύ κακό για του Τίποτα”,W. Shakespeare (Beton 7 / Θέατρο Αλκμήνη 2013-14). Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη της Κατερίνας Ευαγγελάτου (“Γυάλινος κόσμος” θέατρο Δ. Χορν, “Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν”, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, “Θεατές”, Εθνικό Θέατρο). Τον Μάρτιο 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο “Φαρφανέλα” από τις εκδόσεις Πατάκη

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ 

Η Ειρήνη Μπούνταλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2010). ΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Θ.Μοσχόπουλο, Ν.Μιλιβόγιεβιτς, Ε.Λυγίζο. Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις: «Φιλοκτήτης» σκηνοθεσία ομάδα Elephas Tiliensis, (Απρίλης-Μάης 2019- ΚΕΤ-Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων), ‘’Βάτραχοι’’ σκηνοθεσία Κώστας Φιλλίπογλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018), «Καντίντ ή η Αισιοδοξία», «Η Δίκη του Κ.», «Ένας Δράκος μα ποιός Δράκος», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (2016-2018_Θέατρο Πόρτα), «Ο Μαδαφάκας με το καπέλο» σε σκηνοθεσία Θάνου Τοκάκη (Θέατρο Skrow_2015-2016), «Ο Κύριος του Τζάκ» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη -ομάδα Τerre de Semis (Θέατρο του Νέου Κόσου_2015), «Ματωμένος Γάμος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (Θέατρο Αποθήκη_2014-2015), «Βάτραχοι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (Εθνικό Θέατρο_ Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014), «Τραχίνιες» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Εθνικό Θέατρο _Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013), "Ηanelle" σε σκηνοθεσία Θάνου Τοκάκη (Θέατρο του Νέου Κόσμου_2012), «117 Ξεκλειδώματα» Σύλληψη-Σκην. Κ.Τσακιρέλης (Θέατρο Altera Pars_2012) και «Ίδρυμα Ατόμων Με Εικαστικές Ανάγκες» Σύλληψη-Σκην. Κ.Τσακιρέλης. Το 2018 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Flower Kids Yoga Teacher Training 90h με εισηγήτρια την Χριστίνα Μάτση. Έχει δουλέψει με τμήματα παιδιών σε σχολές γιόγκα και στο καλοκαιρινό Αθλητικό Camp του Αθλητικού Ομίλου της Βουλιαγμένης.

ΜΑΡΗ ΤΑΝΙΑ 

H Μάρη Τάνια είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Δραματοθεραπευτρία. Εργάζεται στον προσωπικό της χώρο, το Ψυχοσκόπιο, στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Είναι κάτοχος διπλώματος (of higher education) στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Teesside University και απόφοιτος πτυχίου Bachelor στον τομέα της Ψυχολογίας από το University of East London. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την τριετή μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας και Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνών ΕΠΙΝΕΙΟ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΠΙΝΕΙΟΥ βασίζεται στη Θεραπεία μέσω Δράματος και Κίνησης, όπως εκείνη διδάσκεται στο Royal Central School of Speech and Drama (London, UK). Η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στις τεχνικές της Δραματοθεραπείας. Η Δραματοθεραπεία αποτελεί μια μη κατευθυντική ψυχοθεραπευτική μέθοδο που αξιοποιεί τη δραματική μεταφορά μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Βασικά θεραπευτικά εργαλεία αποτελούν οι μύθοι, η κίνηση, το δράμα και η κίνηση μέσω αγγίγματος και ήχου. Μέσω της φαντασίας και του αυθορμητισμού που καλλιεργούνται στη θεραπευτική διαδικασία, το άτομο μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά με ασφαλή τρόπο, να αναγνωρίσει διαφορετικές πλευρές του εαυτού και να αναζητήσει σταδιακά την ψυχική ισορροπία. Για χρόνια ήταν μέλος μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας και έχει συμμετάσχει σε μία δραματοποιημένη έκδοση παιδικών παραμυθιών ως αφηγήτρια.

Site: https://psychoscope.gr/

Instagram: psychoscope_dramatherapy

Fb: Ψυχοσκόπιο - Μάρη Τάνια

COACHING%2002%20LIGHT_edited.png

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ

_MG_8744.jpg

Σπούδασε Θεατρολογία και Δραματολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών όπου αποφοίτησε το 2015 και στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κούν» όπου αποφοίτησε το 2018.

 

Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Β.P.M» με έδρα την Αθήνα. Συμμετείχε στις παραστάσεις:

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» παραγωγή ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους (Βάγκνερ Χάουαρντ) 2021, «Ένας ευγενικός νεαρός που φαινόταν ηλίθιος και δεν είχες κανένα λόγο να τον φοβάσαι» παραγωγή Θέατρο Tempus Verum, σε σκηνοθεσία B.P.M (Ντε Κοκ) 2019, «Festen» παραγωγή Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν (Κρίστιαν) 2018, «Το ξενοδοχείο των δύο κόσμων» (Ιούλιος) και «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» (Λαμπέρτο) παραγωγή Θέατρο Γραμμές 2014, «Ερωτική Ρωγμή» παραγωγή Θέατρο Αγορά (Κρίστοφερ) 2014 , «Ο Άγιος Βασίλης είναι σκέτη λέρα» παραγωγή Θέατρο Αντίμετρο (Σαμάνθα) 2015.


Σκηνόθετησε τις παραστάσεις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου, Αθήνα 2019 και το έργο «Η Κρεμάστρα» της Ελένης Λαδά, σε παραγωγή Act
Theater, Πάτρα 2014.

 

Συνεργάστηκε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στην παράσταση «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση» 2019. Τιμήθηκε με βραβείο απο την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας» (2018).

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΒΙΟ.jpg

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Σπούδασε θέατρο και υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζοντας φλάουτο φλογέρα και θεωρητικά της μουσικής. Συνέχισε με μαθήματα φωνητικής και σύγχρονου τραγουδιού στο Ωδείου Βορείου Ελλάδος και μαθήματα χορού στις σχολές Καφαντάρη και Άσπα Φούτση. Είναι υπότροφος στο Ωδείο Αθηνών, στο τμήμα της Jazz, συνεχίζοντας τις σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, με εξειδίκευση στο jazz τραγούδι.
Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Θωμά Μοσχόπουλο (υποκριτική), Σίμο Κακάλα (υποκριτική), Έλενα Μαυρίδου (υποκριτική με μάσκα), Σία Κοσκινά (musical), Σπύρος Σακκάς (φωνητική), Κλαίρη Σειραδάκη (παιδικό ιχνογράφημα - Σύνδρομο Asperger), Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Αθηνών (Μαθησιακές δυσκολίες).
Συμμετείχε ως ηθοποιός στις παραστάσεις: «Ο Έμπορος της Βενετίας» σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου, «Κόσμοι σε πόλεμο» σε σκηνοθεσία Μαρίας Γρίβα, «Κάτω από το Γαλατόδασος», «Ανδρομάχη», «Ικέτιδες» και «Συσσίτιο» σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, «Το φωτεινό δωμάτιο» και «Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας» σε σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και «Alexander Rock Opera» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Τραγουδάει επαγγελματικά έχοντας συνεργαστεί με γνωστούς μουσικούς και σχήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. (The Great Gig- A tribute concert to Pink Floyd, Σεραφείμ Μπέλλος, Gilad Atzmon, Δημήτρης Καλαντζής κ.α.) Είναι η τραγουδίστρια της μπάντας «Marianna & the Dizzy Breezes». Κυκλοφορούν τα single «Πες πως μ’ ανατάμωσες» και «Κόκκινα Γυαλιά» με τα οποία ξεκίνησαν τη δισκογραφία τους. Έχουν συνεργαστεί με τους «Speakeasies Swing Band», « Σταμάτη Κραουνάκη» και «Δάκη». Είναι δασκάλα Φωνητικής και Τραγουδιού. Διδάσκει το τμήμα παιδικής χορωδίας του Νέου Ωδείο
Αλίμου. Έχει εργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΛΗΤΩ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ 

_MG_8771.jpg

Η Λητώ Τριανταφυλλίδου είναι σκηνοθέτης θεάτρου και με την δουλειά της στοχεύει στην δημιουργία θεατρικών events που επεκτείνουν την ηθική φαντασία του κοινού.

 

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά από το 2012 μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου και δραματολογία στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και στο New School for Drama, της Νέας Υόρκης (MFA in Theater Directing).


Έχει παρουσιάσει δουλειά της σε φεστιβάλ και θεατρικούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το τελευταίο project που υπέγραψε ως συγγραφέας και σκηνοθέτης είναι το «Μιλάμε Αύριο» (διαθέσιμο στο http://www.talktomorrow.net), μια ραδιοφωνική παράσταση με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, καθώς επίσης και οι παραστάσεις «An Evening on River Styx» στην πισίνα του 14th Street Y, ΝΥC και την τηλεφωνική performance «Call Elsewhere», βασισμένη στο έργο της Stav Palti Negev, «Elsewhere: a play for an audience of one», που παρουσιάστηκε στο New York Live Arts, NYC.


Το 2019 ήταν μέλος του Immigrant Mentorship Program for Visual and Multidisciplinary Arts του New York Foundation of the Arts και το 2020 συμμετείχε στο Resident Artist at BeyondtheSUD.


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την δουλειά της εδώ: www.lytotr.com