Π Υ Ρ Κ Α Γ Ι Ε Σ

Α. Τμήμα Πρεμιέρα 3 | ΤΡΑΓΩΔΙΑ

με τον Μιχάλη Συριόπουλο

Π Υ Ρ Κ Α Γ Ι Ε Σ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Το συγκλονιστικό και σκληρό έργο ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ του Ουαζντί Μουαουάντ ανεβαίνει τον Φεβρουάριο από τους σπουδαστές του τμήματος «τΖΕΝεράλε Τραγωδία» του τΖΕΝεράλε acting studio by Μιχάλης Συριόπουλος. 
Ένας εμφύλιος πόλεμος. Δύο αδέλφια που έρχονται αντιμέτωπα με μια δύσκολη αποστολή. Να ακολουθήσουν τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους μετά το θάνατο της και να κάνουν ένα ταξίδι πέρα από το χρόνο για να αναζητήσουν τον πατέρα τους τον οποίο νόμιζαν νεκρό και ένα αδελφό που αγνοούσαν την ύπαρξη του. Μια ιστορία για την ελπίδα. 
Ποια ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα τους; Γιατί έμεινε στην σιωπή τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής της;
Μια σύγχρονη τραγωδία που ξεθάβει την καλά κρυμμένη αλήθεια σου. 
«Υπάρχουν αλήθειες που ο μόνος τρόπος ν’ αποκαλυφθούν
Είναι να τις ανακαλύψεις μόνος.»

 


ΑΝΤΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ:

Ο Λιβανοκαναδός Ουαζντί Μουαουάντ με το έργο του "Πυρκαγιές" καταθέτει ένα σκληρό, σύγχρονο, ποιητικό και εν τέλει ανθρώπινο κείμενο, βαθιά πολιτικό και αληθινά σπουδαίο.

Εμείς, στο τΖΕΝεράλε acting studio επιλέξαμε να "διαβάσουμε" το συγκεκριμένο έργο σαν μια σύγχρονη τραγωδία, ερευνώντας τον χορό.Δύσκολοι καιροί για chorus, για ανθρώπους δηλαδή, ο ένας δίπλα στον άλλο που να κινούνται μαζί, σαν ένα σώμα. Ο κορονοϊός βλέπεις, δηλώνει μονίμως το παρόν του, καιρό τώρα, στα σώματα και τα μυαλά μας.Δεν ξέρω τί με συναρπάζει περισσότερο, το ταξίδι της Ναουάλ για να βρεί τον γιό της ή το ταξίδι των δίδυμων παιδιών της προκειμένου να λύσουν το μυστήριο που τους ανέθεσε η νεκρή μητέρα τους;!

Ξέρω όμως οτι περισσότερο απ' όλα με συγκινεί η θέληση δεκατριών ανθρώπων ενάντια σε ανίκητες δυσκολίες, με ολονύχτιες πρόβες, με ατελείωτα zoom, λίγοι λίγοι, με τεστ, με μάσκες, με αντισηπτικά για να φτάσουμε απόψε ως εδώ και να κάνουμε πρεμιέρα στ' όνειρο! Απόψε, την ημέρα που το τΖΕΝεράλε acting studio γίνεται ενός έτους, δεκατρείς άνθρωποι με έξι σκαμπώ, τα σώματά τους και τις φωνές τους θα μας αφηγηθούν την ιστορία των "Πυρκαγιών" .

Στάθη, Όλγα, Φωτεινή, Νάνσυ, Τάνια, Θάνο, Άννυ, Χρυσούλα, Βίλμα, Εύη, Μαρία, Αθηνά, Αγαμέμνονα είναι στ' αλήθεια τιμή μου.

 

Μιχάλης Συριόπουλος
 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο: Ουαζντί Μουαουάντ 
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Συριόπουλος

Συμμετείχαν οι σπουδαστές του τΖΕΝεράλε Acting Studio: (με αλφαβητική σειρά)
Γεωργαντζής Στάθης, Δράκου Όλγα, Καλογεροπούλου Φωτεινή, Καντλή Νάνσυ, Καρμιράντζου Τάνια, Κορνηλάκης Θάνος , Νικοπούλου Άννυ , Ρακοπούλου Χρυσούλα, Σιελή Βίλμα, Τσελεπή Εύη, Τυρταίου Μαρία, Χατζηπολυχρόνη Αθηνά, Χριστοφορίδης Αγαμέμνων 

*Το έργο παρουσιάζεται από ομάδα σπουδαστών του τΖΕΝεράλε acting studio.
*Η παράσταση παρουσιάστηκε στο θέατρο Σταθμός, στο Μεταξουργείο

Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης

MUTE

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Β. Τμήμα Σκηνή 

με τον Πάνο Λουκαϊδη

MUTE

 

Τμήμα Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού | Σκηνή
με τον Πάνο Λουκαΐδη

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της παράστασής μας στο τΖΕΝεράλε Acting Studio by Μιχάλης Συριόπουλος.
Οι σπουδαστές δούλεψαν πάνω σε διάφορες σκηνές παγκόσμιων θεατρικών έργων με αποτέλεσμα να μας χαρίσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση. 

«Αργά το βράδυ. Όταν η πόλη έχει πια κοιμηθεί. Εδώ που αγνοήσαμε τον φόβο και πιστέψαμε πως το αύριο θα έχει γεύση από μέλι. Εδώ που μυρίζει πάντα γιασεμί...Μύρισέ το…μόλις ψεκάσαμε.»

 Συμμετείχαν οι σπουδαστές του τΖΕΝεράλε Acting Studio: (με αλφαβητική σειρά)

Ελευθερία Γεωργούλα, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Αγγελίνα Καλαφάτη, Χρήστος Καλμαντής, Χριστίνα Καρατσάλου, Αντώνης Περάμαντζης, Βίκη Σεϊντη, Σοφία Σιδηροπούλου

Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης

«ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

 

Η παράστασή µας ανέβηκε στο Θέατρο Σταθµός στις 28 Ιουλίου 2022 από τους σπουδαστές του τµήµατος «ΣΚΛΗΡΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ - SEX, DRUGS & ROCK N’ ROLL» του τΖΕΝεράλε Acting Studio


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Σ' ένα βρώµικο κόσµο τα δάκρυα µιας αγάπης είναι πικρά γιατί ορίζονται από δόλο. Σ’ ένα βρώµικο κόσµο, δεν έχει σηµασία πώς σε λένε, σηµασία έχει να εξαρτηθείς από κάτι µήπως και σηκώσεις κεφάλι. Σ' ένα βρώµικο κόσµο οι οικογένειες ασφυκτιούν, ακόµα και σε 170 τετραγωνικά. Σ' ένα βρώµικο κόσµο οι ανθρώπινες σχέσεις µπορεί να γίνουν χαρτοπόλεµος. Σ' ένα βρώµικο κόσµο, σίγουρα δε βασιλεύει η οµορφιά, κάτι θρασύδειλα ανθρωπάκια βασιλεύουν γεµάτα µαταιωµένα όνειρα. Σ' ένα βρώµικο κόσµο τα παράσιτα είναι νόµιµα και κυκλοφορούν ελεύθερα. Σ' ένα βρώµικο κόσµο ακόµα και τα παραµύθια βρώµισαν, θυµίζουν λασπωµένα πούπουλα. Σ' ένα βρώµικο κόσµο η ελπίδα και η καταστροφή φλερτάρουν διαρκώς

Μια σπονδυλωτή κόλαση ή αλλιώς ένας ακόµη βρώµικος κόσµος από τους σπουδαστές του τΖΕΝεράλε Acting Studio του τµήµατος SEX, DRUGS & ROCK N ROLL µε κείµενα σκληρού ρεαλισµού από το παγκόσµιο ρεπερτόριο

ΚΕΙΜΕΝΑ * Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ του Rainer Werner Fassbinder

* Με λένε Εµµα του Duncan Macmillan

* 170 τετραγωνικά του Γιώργη Τσουρή

* Χαρτοπόλεµος του Βαγγέλη Ρωµνιού

* Η Βασίλισσα της οµορφιάς του Martin McDonagh

* Παράσιτα της Vivienne Franzmann

* Ο Πουπουλένιος του Martin McDonagh

* Τα κείµενα που ακούγονται στο µικρόφωνο γράφτηκαν από τους σπουδαστές, απαντώντας στο ερώτηµα «τι είναι κόλαση» για εκείνους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Μιχάλης Συριόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Λουκαΐδης

 

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: (αλφαβητικά)

Ορφέας Αλµπανίδης

Μαρία Βουτσινά

Σοφία Γκόντα

Χριστίνα Δρακακάκη

Χριστίνα Καράτσαλου

Μαρία Σάββα

Μάρθα Τόδη

Εύη Τσελεπή

Παυλίνα Τσίκνα

Αναστασία Χαραλαµποπούλου

 

Σχεδιασµός αφίσας: Σαράντης Μακρής

Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη

«ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ»

Μια σπονδυλωτή παράσταση από τους σπουδαστές του τµήµατος ΣΚΗΝΕΣ του τΖΕΝεράλε Acting Studio, µε έργα των Federico Garcia Lorca, Tennessee Williams, Ferdinand Bruckner και Joel Pommerat. Η παράστασή µας ανέβηκε στις 26 Ιουλίου 2022 στο θέατρο Σταθµός

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ένας γάµος που δεν πρέπει να γίνει, ένα γράµµα που δε στάλθηκε ποτέ στον Τσάρλι, µια αρρωστηµένη φιλία που οδηγείται πιθανόν σε αυτοκτονία, µια κόρη κλειδωµένη σε ένα σκοτεινό δωµάτιο, µια αδέσµευτη γυναίκα που η µάνα της τη θεωρεί ξοφληµένη, ένας γάµος που καταλήγει µατωµένος και µια µάνα µε τις κόρες της που προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το σπίτι της.


ΚΕΙΜΕΝΑ:

* «Ο γάµος» του Joel Pommerat

* «Χαιρετίσµατα από την Μπέρθα» του Tennessee Williams

* «Η αρρώστια της νιότης» του Ferdinand Bruckner

* «Σκοτεινό δωµάτιο» του Tennessee Williams

* «Η αδέσµευτη» του Tennessee Williams

* «Ματωµένος γάµος» του Federico García Lorca

* «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλµπα» του Federico García Lorca

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Πάνος Λουκαΐδης

 

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: (αλφαβητικά)

Ελευθερία Γεωργούλα

Σοφία Γκόντα

Γεωργία Δηµητρακοπούλου

Βίκυ Σεϊντή

Φανή Στασινοπούλου

 

Σχεδιασµός αφίσας: Σαράντης Μακρής

Φωτογραφίες : Αναστασία Γιαννάκη