top of page

Π Υ Ρ Κ Α Γ Ι Ε Σ

Α. Τμήμα Πρεμιέρα 3 | ΤΡΑΓΩΔΙΑ

με τον Μιχάλη Συριόπουλο

Π Υ Ρ Κ Α Γ Ι Ε Σ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Το συγκλονιστικό και σκληρό έργο ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ του Ουαζντί Μουαουάντ ανεβαίνει τον Φεβρουάριο από τους σπουδαστές του τμήματος «τΖΕΝεράλε Τραγωδία» του τΖΕΝεράλε acting studio by Μιχάλης Συριόπουλος. 
Ένας εμφύλιος πόλεμος. Δύο αδέλφια που έρχονται αντιμέτωπα με μια δύσκολη αποστολή. Να ακολουθήσουν τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους μετά το θάνατο της και να κάνουν ένα ταξίδι πέρα από το χρόνο για να αναζητήσουν τον πατέρα τους τον οποίο νόμιζαν νεκρό και ένα αδελφό που αγνοούσαν την ύπαρξη του. Μια ιστορία για την ελπίδα. 
Ποια ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα τους; Γιατί έμεινε στην σιωπή τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής της;
Μια σύγχρονη τραγωδία που ξεθάβει την καλά κρυμμένη αλήθεια σου. 
«Υπάρχουν αλήθειες που ο μόνος τρόπος ν’ αποκαλυφθούν
Είναι να τις ανακαλύψεις μόνος.»

 


ΑΝΤΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ:

Ο Λιβανοκαναδός Ουαζντί Μουαουάντ με το έργο του "Πυρκαγιές" καταθέτει ένα σκληρό, σύγχρονο, ποιητικό και εν τέλει ανθρώπινο κείμενο, βαθιά πολιτικό και αληθινά σπουδαίο.

Εμείς, στο τΖΕΝεράλε acting studio επιλέξαμε να "διαβάσουμε" το συγκεκριμένο έργο σαν μια σύγχρονη τραγωδία, ερευνώντας τον χορό.Δύσκολοι καιροί για chorus, για ανθρώπους δηλαδή, ο ένας δίπλα στον άλλο που να κινούνται μαζί, σαν ένα σώμα. Ο κορονοϊός βλέπεις, δηλώνει μονίμως το παρόν του, καιρό τώρα, στα σώματα και τα μυαλά μας.Δεν ξέρω τί με συναρπάζει περισσότερο, το ταξίδι της Ναουάλ για να βρεί τον γιό της ή το ταξίδι των δίδυμων παιδιών της προκειμένου να λύσουν το μυστήριο που τους ανέθεσε η νεκρή μητέρα τους;!

Ξέρω όμως οτι περισσότερο απ' όλα με συγκινεί η θέληση δεκατριών ανθρώπων ενάντια σε ανίκητες δυσκολίες, με ολονύχτιες πρόβες, με ατελείωτα zoom, λίγοι λίγοι, με τεστ, με μάσκες, με αντισηπτικά για να φτάσουμε απόψε ως εδώ και να κάνουμε πρεμιέρα στ' όνειρο! Απόψε, την ημέρα που το τΖΕΝεράλε acting studio γίνεται ενός έτους, δεκατρείς άνθρωποι με έξι σκαμπώ, τα σώματά τους και τις φωνές τους θα μας αφηγηθούν την ιστορία των "Πυρκαγιών" .

Στάθη, Όλγα, Φωτεινή, Νάνσυ, Τάνια, Θάνο, Άννυ, Χρυσούλα, Βίλμα, Εύη, Μαρία, Αθηνά, Αγαμέμνονα είναι στ' αλήθεια τιμή μου.

 

Μιχάλης Συριόπουλος
 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο: Ουαζντί Μουαουάντ 
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Συριόπουλος

Συμμετείχαν οι σπουδαστές του τΖΕΝεράλε Acting Studio: (με αλφαβητική σειρά)
Γεωργαντζής Στάθης, Δράκου Όλγα, Καλογεροπούλου Φωτεινή, Καντλή Νάνσυ, Καρμιράντζου Τάνια, Κορνηλάκης Θάνος , Νικοπούλου Άννυ , Ρακοπούλου Χρυσούλα, Σιελή Βίλμα, Τσελεπή Εύη, Τυρταίου Μαρία, Χατζηπολυχρόνη Αθηνά, Χριστοφορίδης Αγαμέμνων 

*Το έργο παρουσιάζεται από ομάδα σπουδαστών του τΖΕΝεράλε acting studio.
*Η παράσταση παρουσιάστηκε στο θέατρο Σταθμός, στο Μεταξουργείο

Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης

MUTE

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Β. Τμήμα Σκηνή 

με τον Πάνο Λουκαϊδη

MUTE

 

Τμήμα Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού | Σκηνή
με τον Πάνο Λουκαΐδη

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της παράστασής μας στο τΖΕΝεράλε Acting Studio by Μιχάλης Συριόπουλος.
Οι σπουδαστές δούλεψαν πάνω σε διάφορες σκηνές παγκόσμιων θεατρικών έργων με αποτέλεσμα να μας χαρίσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση. 

«Αργά το βράδυ. Όταν η πόλη έχει πια κοιμηθεί. Εδώ που αγνοήσαμε τον φόβο και πιστέψαμε πως το αύριο θα έχει γεύση από μέλι. Εδώ που μυρίζει πάντα γιασεμί...Μύρισέ το…μόλις ψεκάσαμε.»

 Συμμετείχαν οι σπουδαστές του τΖΕΝεράλε Acting Studio: (με αλφαβητική σειρά)

Ελευθερία Γεωργούλα, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Αγγελίνα Καλαφάτη, Χρήστος Καλμαντής, Χριστίνα Καρατσάλου, Αντώνης Περάμαντζης, Βίκη Σεϊντη, Σοφία Σιδηροπούλου

Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης