top of page

Το τΖΕΝεράλε Acting Studioσας καλωσορίζει επίσημα στα Νέα της Τμήματα!!!

Το τΖΕΝεράλε Acting Studio σας καλωσορίζει επίσημα στην παρουσίαση των τμημάτων του

για τη νέα θεατρική σεζόν 2021-2022.

Οι εγγραφές στα νέα τμήματα του τΖΕΝεράλε Acting Studio έχουν ξεκινήσει!!!


Το τΖΕΝεράλε Acting Studio είναι ένας φιλόξενος χώρος τέχνης στο Μεταξουργείο, με την υπογραφή του ηθοποιού Μιχάλη Συριόπουλου που έχει τιμηθεί με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2019.


Ο χώρος φιλοξενεί μαθήματα υποκριτικής για αρχάριους, για λάτρεις του θεάτρου, για ανθρώπους που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την υποκριτική τέχνη μέσα από μαθήματα, σεμινάρια και ποικίλες δραστηριότητες. Απευθύνεται ακόμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, αλλά και σε μικρούς μας φίλους -και τους γονείς τους- μέσα από το θεατρικό παιχνίδι σε συνδυασμό με τη δραματοθεραπεία.


Παράλληλα, ξεκινάει από αυτή τη σεζόν η «μικρή δραματική», ένα πλήρες σε κατάρτιση πρόγραμμα-προσομοίωση δραματικής σχολής, για μη επιτυχόντες σχολών που θέλουν να κάνουν μια ολοκληρωμένη και επαγγελματική προετοιμασία για τις μελλοντικές εξετάσεις τους.


Υποκριτική, χορός, τραγούδι, σεμινάρια με εξαιρετικούς καλεσμένους, και online μαθήματα σας περιμένουν στην πιο ζεστή γωνιά του Μεταξουργείου.


ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ τΖΕΝεράλε!

τΖΕΝεράλε μικρή δραματική 155€/μήνα Έναρξη 1 Νοεμβρίου. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 11.00-14.00 Το τμήμα αποτελεί μια προσομοίωση δραματικής σχολής για μη επιτυχόντες υποψήφιους δραματικών σχολών. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν, σε ένα ετήσιο workshop, πάνω στην υποκριτική, το χορό και το τραγούδι. Η μικρή δραματική, θα προσφέρει στους σπουδαστές της μια πλήρη εκπαιδευτική κατάρτιση προετοιμασίας για τη μέλλουσα εισαγωγή τους σε δραματικές σχολές. Περιλαμβάνεται η δυνατότητα προετοιμασίας μονολόγων (κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου), τραγουδιού, ποιήματος, αυτοσχεδιασμών και θεωρητικών γνώσεων γύρω από τη θεατρική τέχνη. Καθηγητές Υποκριτικής: Μιχάλης Συριόπουλος, Πάνος Λουκαΐδης (5 ώρες/εβδομάδα) Καθηγήτρια μουσικής: Μαριάννα Παπαθανασίου (2 ώρες/εβδομάδα) Καθηγήτρια κίνησης/χορού: Έλσα Σίσκου (2 ώρες/εβδομάδα)


Τμήμα Υποκριτικής - πρεμιέρα 1 - Ρεαλισμός Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων. 60€/ μήνα Έναρξη 10 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 17.00 - 20.00 Ξεκινώντας από το θεατρικό έργο «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά οι σπουδαστές θα κατακτήσουν τον υποκριτικό κώδικα του «εδώ και του τώρα», βασισμένοι στην μέθοδο του Στανισλάφσκι και θα καταλήξουν σε νέα και άπαιχτα έργα. ​ Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

Τμήμα Υποκριτικής - πρεμιέρα 2 - Θέατρο Ντοκουμέντο ​ Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων. 60€/ μήνα Έναρξη 10 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 11.00-14.00 Το θέατρο ως εναλλακτική πηγή πληροφόρησης. Οι σπουδαστές καταπιάνονται με αληθινά ιστορικά γεγονότα καθώς και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Με την αυτούσια χρήση ντοκουμέντων (τεκμηρίων) και με σκοπό να φωτίσουν αφανείς όψεις της επικαιρότητας και της ιστορίας, καλούνται να αφηγηθούν, να δραματοποιήσουν, ακόμα και να συγγράψουν πάνω σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, μέσα από τα οποία θα οδηγηθούν στην παράσταση «Μαρτυρίες Προσφύγων». ​ Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

Τμήμα Υποκριτικής - πρεμιέρα 3 - Τραγωδία Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων. ​ 60€/ μήνα Έναρξη 9 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 18.00-21.00 Με αφετηρία το θεατρικό έργο «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ, οι σπουδαστές θα μελετήσουν την χορικότητα και την έννοια του τραγικού σε μια σύγχρονη τραγωδία και στη συνέχεια θα καταπιαστούν με την κλασική τραγωδία, εξερευνώντας τον δημόσιο και τον ποιητικό λόγο. Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

Τμήμα Υποκριτικής - πρόβα Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι σε παρουσίαση παράστασης. ​ 60€/ μήνα Έναρξη 4 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα στις 19.00 - 22.00 Το τμήμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως. Σε όσους αγαπούν την τέχνη του θεάτρου και θέλουν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο μαγικό αυτό κόσμο. Σώμα, φωνή, αυτοσχεδιασμοί, μέθοδοι. Από το «εγώ» στο «εμείς». Το «μαζί» με όλες τις αισθήσεις ανοιχτές, η ανταλλαγή έμπνευσης με στόχο να ειπωθεί μία ιστορία, είναι τα βασικά συστατικά που θα καλλιεργηθούν στον θεατρικό «κήπο» της τΖΕΝεράλε. ​ Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

Τμήμα Υποκριτικής - σκηνή Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι σε παρουσίαση παράστασης. ​ 60€/ μήνα Έναρξη 8 Οκτωβρίου. Κάθε Παρασκευή στις 18.00 - 21.00 Τμήμα Υποκριτικής με τον Πάνο Λουκαϊδη και φιλοξενούμενων καθηγητών. Το τμήμα αυτό επικεντρώνεται στην μέθοδο του αυτοσχεδιασμού και στη μελέτη θεατρικών έργων του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Οι σπουδαστές μέσω αυτοσχεδιασμών θα αποκωδικοποιήσουν πολλούς τρόπους για το πως να οδηγηθούν από το κείμενο στη σκηνή, μελετώντας παράλληλα ιστορία θεάτρου, από την θεωρία στην πράξη. ​ Διδάσκει ο Πάνος Λουκαϊδης και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

τΖΕΝεράλε Μπαλέτο 50€/ μήνα Έναρξη 4 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα στις 15.00 - 17.00 Απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όσους θέλουν να κατακτήσουν ή να εξελίξουν την βασική εκπαίδευση στην τεχνική του μπαλέτου. Διδάσκει η Έλσα Σίσκου


τΖΕΝεράλε online 35€/ μήνα Έναρξη 5 Οκτωβρίου. Κάθε Τρίτη στις 20.00 - 22.00 Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από την υπόλοιπη Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν περιορισμένο χρόνο μέσα στην εβδομάδα και θέληση, να ασχοληθούν με το θέατρο. Στο τμήμα αυτό οι σπουδαστές θα ασχοληθούν με την τεχνική της υποκριτικής σε κάμερα, μέσω διάφορων κινηματογραφικών ρευμάτων. Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

τΖΕΝεράλε junior 55€/ μήνα Έναρξη 5 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 11.00 - 13.00 Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 μέχρι 10 ετών. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τη δυνατότητα αντίληψης της κοινωνίας και της ζωής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Πώς να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Πώς να αποκτήσουν θάρρος, συνέπεια, εντιμότητα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία μέσα από τις τέχνες της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού. Το θέατρο για παιδιά έχει την ικανότητα να κοινωνικοποιεί και να ηθικοποιεί, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και βιώματα σχετικά με την κοινωνία και την ιστορία μας. ​ Στο τέλος κάθε μήνα οι γονείς των παιδιών θα συναντώνται με την δραματοθεραπεύτρια, με στόχο να συνδεθούν οι γονείς με τα παιδιά τους μέσω ενός παραμυθιού. Διδάσκουν: Πάνος Λουκαϊδης (θεατρικό παιχνίδι - 1 ώρα), Μαριέλα Δουμπού (χορό και μουσική - 1 ώρα), Τάνια Μάρη (Δραματοθεραπεύτρια - 2 ώρες τον μήνα με τους γονείς των παιδιών)

99 views0 comments
bottom of page