top of page

Μάθημα με τον Τέλλο Φίλη για τους μαθητές της τΖΕΝεράλε


Την Παρασκευή 14/5/21 και ώρα 20.00-22.00, ο Τέλλος Φίλης θα παραδώσει ένα μάθημα προς όλους τους σπουδαστές της τΖΕΝεράλε Acting Studio. Το μάθημα παρέχεται δωρεάν από την τΖΕΝεράλε Acting Studio , με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της πνευματικής καλλιέργειας των μαθητών!


Πιο συγκεκριμένα, θα προσπαθήσει να εξηγήσει με τη διαδραστική συμμετοχή των σπουδαστών, τις διαφορές στην ερμηνεία των ρόλων πάνω στη θεατρική σκηνή και μπροστά στην κινηματογραφική κάμερα.


Ο Τέλλος Φίλης δεν πιστεύει στις βαρετές ομιλίες αλλά στο παιχνίδι που οφείλει να έχει η γνώση ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν, να γίνουν καλύτεροι και να διεκδικούν καθημερινά το δικαίωμα στην αμφισβήτηση του ενός και μόνου "φωτεινού παντογνώστη". Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για τον κύριο Τέλλο Φίλη: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πρόεδρος της «Μακεδονικής Εταιρείας Τεχνών και Πολιτισμού» μη κερδοσκοπικής εταιρείας που εκδίδει το παλαιότερο στην Ελλάδα λογοτεχνικό περιοδικό το ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ και είναι συνεργάτης του περιοδικού που εκδίδει και διευθύνει ο Γιώργος Κορδομενίδης, με κείμενα και βιβλιοκριτικές παρουσιάσεις. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, και συνδημιουργός του 1 ου «Δείπνου της Άνοιξης», ιδρυτής κι εμψυχωτής της πολιτιστικής δράσης «Η Ποίηση Γυμνή» για πρωτοεμφανιζόμενους λογοτέχνες με 4.000 μέλη και τακτικός αρθρογράφος της “Παράλλαξης” και του DOC.TV όπως κι άλλων πολιτιστικών κι ενημερωτικών sites της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Έχει εργαστεί για χρόνια στον χώρο της κινηματογραφικής διανομής ταινιών κι έχει συμμετάσχει ως industry market σχεδόν σε όλα τα κινηματογραφικά Φεστιβαλ της Ευρώπης. Μαζι με την ομάδα του εχει διακριθεί στο εργαστήρι της Cineteca Bologna το 2017 με την πρόταση «Κινηματογράφος στην κατάληψη las Làbas ” . Εργάζεται ως υπεύθυνος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης από το 2016 και είναι ο προγραμματιστής της ετήσιας δραστηριότητας των τεσσάρων αιθουσών που ανήκουν στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης. Έργα του εχουν παρουσιαστει στα 54 α Δημήτρια & στο ΚΘΒΕ. Έχει εκδώσει 4 βιβλία με «λέξεις» και συμμετείχε σε συλλογικά έργα και ανθολογίες σύγχρονης λογοτεχνίας. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page